Schimbă ceva

Cum poți schimba ceva? 

Probabil că ai ajuns aici fie pentru că cineva drag este afectat de demență, fie pentru că doar vrei să cunoști. 

Primul pas către schimbare este a ști cu ce te confrunți sau cu ce te poți confrunta. Află ce este demența

Află apoi de ce să-ți pese. Cu toții știm că demența există, dar puțini știm câte ravagii poate provoca în viața bolnavului și a îngrijitorilor lui. Și, mai ales, cei mai mulți dintre noi nu știm că demența NU este obligatoriu legată de vârsta înaintată. Oricine, oricând poate fi afectat de această cumplită boală

Până la implicarea reală și activă a statului, a societății civile, a comunităților este necesară o reală informare despre această boală și despre problemele legate de ea, despre care publicul larg încă nu știe... 

Poți da o mână de ajutor, împărtășind cu alții informațiile de pe acest blog, precum și de pe pagina Demența Made in Romania de pe Facebook, unde te așteptăm cu un Like. 

De asemenea, te așteptăm în Grupul Demența in Romania, să vorbim deschis despre demență și despre problemele pe care aceasta le ridică. Deocamdată, acest grup este singura comunitate românească de pe Facebook unde se poate vorbi pe această temă, se pot împărtăși informații și experiențe, se pot căuta răspunsuri la întrebări și rezolvări la problemele de toate tipurile cu care se confruntă bolnavii de demență și îngrijitorii lor: probleme psihice și fizice, financiare, medicale, sociale, juridice… Cea mai aparent nesemnificativă contribuție în acest grup poate însemna o schimbare majoră în viața cuiva, fie că e vorba de un sfat privitor la îngrijirea bolnavului, fie că e vorba despre o prevedere legală care îl poate ajuta să beneficieze de un ajutor. 

Pas cu pas vrem să creăm o comunitate în care cei afectați direct sau indirect de demență să beneficieze de sprijin non-stop, așa cum se întâmplă în alte comunități, din alte state. 


De asemenea, te poți îndrepta sau îi poți îndruma pe cei care crezi că ar avea nevoie către Centrul Memoriei, înființat în parteneriat de Societatea Română Alzheimer și Spitalul Obregia din Capitală, unde vei primi îndrumări de la specialiști. Niciodată nu e prea târziu să-ți testezi memoria, iar depistarea timpurie a demenței poate prelungi cu ani buni viața activă a bolnavului. În plus, dacă ai în îngrijire un bolnav de Alzheimer, în acest centru vei găsi îndrumare și sfaturi pentru a face față provocărilor de zi cu zi pe care această boală le ridică. 

Nu uita! Demența nu se vindecă, se înfruntă. Învață cum!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu